Welkom op onze website

De groep André Glotz staat voor 50 jaar ervaring ten dienste van haar klanten... en 50 jaar, dat kan tellen! Maar vergis u niet, de wereld van de spelen is veeleisend en de speler is voortdurend op zoek naar nieuwigheden, vermaak en sensatie.

 

Als professionals weten we dat we steeds opnieuw moeten behagen, genoegdoening moeten geven, moeten innoveren en verrassen. Onze groep, de S.A. André Glotz ging deze uitdaging aan. Daarom is ze vandaag een van de beste spelondernemingen in Wallonië, in een sector waar de inkomsten uit spelen essentieel zijn om te streven naar rendabiliteit.

 

U zoekt een geloofwaardige en betrouwbare partner, zoek niet langer... moderne apparaten die voortdurend worden vernieuwd, technisch personeel van het hoogste niveau dat 7 dagen op 7 beschikbaar is, een snel en efficiënt leveringsteam, een secretariaat tot uw beschikking en een commerciële dienst op het terrein bestaande uit specialisten uit de horeca, die klaar staan om u te adviseren en te helpen. Ziehier de troeven van een onderneming in volle ontwikkeling. De groep André Glotz, professionele spelen voor professionals.

De onderneming

Het verhaal van Établissements André Glotz is zonder enige twijfel een succesverhaal. Dankzij zijn wilskracht en zakelijke creativiteit wist André Glotz in 45 jaar een familie-imperium uit te bouwen. Een gekend imperium dat in heel België erkend en gewaardeerd wordt en zich vanuit zijn Henegouwse bakermat over het hele land heeft verspreid met om en bij de 700 machines en een tiental Family Games Center-speelzalen. Hoewel het verhaal van Établissements André Glotz elke ondernemer doet dromen, begon het allemaal met een drama toen André Glotz zijn vader veel te vroeg heeft verloren door een speling van het lot. De man uit Binche besliste om zijn studies stop te zetten en zijn moeder te helpen in haar café in de Cité des Remparts. Het avontuur van Établissements André Glotz was begonnen. Eerst plaatste André Glotz een spel in het café, vervolgens in een ander, en nog een, enzovoort. Zo werden de spelen van André Glotz bekend. In de loop van de jaren '90 krijgt de onderneming een nieuwe impuls. Eerst door de interne structuren van de groep te reorganiseren, vervolgens door voor zichzelf eigen mogelijkheden te creëren op een afgeschermde markt. Het universum van de spelexploitanten is zeer gesloten en de brouwers die hun eigen handelaars hebben, leggen de spelexploitanten meestal afspraken op.

 

Toen Établissements André Glotz zijn activiteiten wilde uitbreiden, werden ze vaak afgewezen. De familie Glotz liet zich echter niet zo snel ontmoedigen. Door al deze afwijzingen besloot de familie Glotz een eigen netwerk op te richten. De activiteiten van de groep werden gediversifieerd en in 1994 werd een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met InBev (vroeger Interbrew) en Alken-Maes. Vervolgens konden samenwerkingsverbanden worden aangegaan met andere partners in de sector van de handel in bieren, waters en limonades. Tegelijk financierde de groep eigen vestigingen in de horeca om nieuwe afzetmarken te openen voor hun spelen. In het spoor van de spelen van André Glotz, hebben andere ondernemers dus voordeel gehaald uit de dynamiek van de groep uit Binche.

 

Omdat de banken soms verstek lieten gaan, nam de groep Glotz dus hun plaats over om projecten te financieren in de horeca. Een win-winoperatie voor de groep en haar partners. Zo kon de SA André Glotz jonge ondernemers te hulp komen bij de ontwikkeling van hun activiteiten. Deze jonge ondernemers namen wel initiatief, maar hadden niet de financiële middelen. Vijfenveertig jaar na haar oprichting, telt de groep André Glotz dus iets meer dan 90 werknemers. Indirect zorgde de groep bovendien ook nog voor een indirecte tewerkstelling van bijna 150 banen.

 

Een behoorlijke prestatie in de provincie Henegouwen waar de activiteiten van de groep zich concentreren en waar het vaak moeilijk is om werk te vinden. Te meer omdat de bijdrage van Ets André Glotz zich niet alleen beperkt tot het scheppen van banen. In zowat alle steden waar de groep actief is, maken ze er een erezaak om van de culturele, sociale of sportsector een bijzondere impuls te geven. Het succesrecept waardoor de groep André Glotz zich heeft kunnen opwerken tot waar ze vandaag staat, kan als volgt worden samengevat: vanaf nul beginnen en er vandaag staan dankzij het familiale karakter en de familiebanden... echt teamwork maakte het mogelijk om de activiteiten van de groep te ontwikkelen.

De spelen

Bingo

Bingo is een kansspel dat behendigheid combineert met techniek. Afhankelijk van het model bestaat het uit 5 tot 8 spelletjes, waaronder in hoofdzaak het spel met 6 kaarten (5 balletjes) en het spel One Ball (1 balletje). De inzet varieert van 0,25 tot 6,25 euro met bovendien de mogelijkheid om een extra balletje te kopen. Zo kunnen de winsten oplopen tot 500 euro per spel.

 

Onze bingoautomaten zijn van het type 6 kaarten multigame (5 tot 8 spelletjes + bonus). Ze zijn allemaal uitgerust met ledschermen en een biljettenwisselaar met muntverdeler. We werken uitsluitend met de volgende bingomodellen: 

  • Montana de luxe 2x26’’ (Splin S.A).
  • Black-Pearl en Universal (Viditis).
  • Daytona en Magic House (Sirmo Games/Seeben).

 

Op de bingoautomaten is een strikte reglementering van toepassing. De wet van 7 mei 1999 zorgde voor een wettelijk kader. Caféhouders, die een bingoautomaat in hun zaak willen exploiteren, moeten een licentie aanvragen bij de "Kansspelcommissie". Diezelfde commissie onderzoekt zowel de inzetten en de winsten als de interventies in de machine. Er moet ook op worden gewezen dat bingospelers minstens 18 jaar moeten zijn.

 

Triple Ace

Triple Ace (fabrikant: Eurautomat) is een kaartspel met een inzet van 0,5 euro per spelletje voor een maximumwinst van 10 euro. De winsten worden uitgekeerd via een muntverdeler.

 

Omaha Cash

Omaha Cash is hetzelfde als het spel Triple Ace, met dezelfde inzet en winst. Alleen de fabrikant verschilt (Splin S.A.).

 

Super Joker, Montana Joker, Galaxy, Slotz of card

Deze machines, respectievelijk van de firma's EURAUTOMAT, SPLIN S.A., PASCUAL GAMES en G.A.A., zijn een versie van het kaartspel met als doel verschillende winnende reeksen te vormen met 3 gelijkaardige kaarten.

 

Het zijn toestellen met een inzet die beperkt is tot 0,5 euro en een maximumwinst van 6 euro. Deze automaten zijn uitgerust met een printer die u een ticket verstrekt met de eventuele winst, want deze machines mogen geen winsten in geld uitkeren. De winnende tickets kunnen enkel worden ingewisseld tegen consumpties.

 

Onze diensten

Administratieve hulp

Misschien weet u het niet, maar om kansspelen te kunnen exploiteren in uw zaak, moet u houder zijn van een "Licentie C", toegekend door de "Kansspelcommissie". 

 

En om deze licentie te bekomen, moet u een hele reeks administratieve procedures vervullen. Bij het lezen van deze 2 woorden: "administratieve procedures", weten we uit ervaring dat de toekomstige horeca-exploitant zich reeds afvraagt wat hem te wachten staat! 

 

Het onbekende boezemt namelijk altijd angst in. Maar wees niet bang, ons commerciële team, dat thuis is in de materie, zal u helpen bij de hele rompslomp en handelt uw licentiedossier af zonder dat u er zich iets van moet aantrekken. 

 

Commerciële omkadering

Naast deze kwalitatieve administratieve omkadering, staan onze commerciële mensen ook te uwer beschikking voor de financiële uitwerking van uw project. Voor zover nodig stellen ze samen met u het noodzakelijke financiële plan op waardoor u uw behoeften zo goed mogelijk kunt evalueren voor uw horecazaak wordt geopend. Ze zullen u ook kunnen helpen in uw relaties met brouwerijen en bierhandelaars. Indien nodig leggen ze zelf contacten tussen deze twee partners en u!

 

Voor de start van uw onderneming zult u ongetwijfeld een beroep moeten doen op talrijke leveranciers van diverse pluimage. Een andere niet te verwaarlozen troef is dat we u ook kunnen laten genieten van ons aanzienlijke netwerk. We stellen u de professionals uit de sector voor die het best mogelijk beantwoorden aan uw verwachtingen.

 

Technische dienst en onderhoud

We stellen onze klanten een technische dienst ter beschikking die 7 dagen op 7 beschikbaar is voor storingen aan de machines in de zaken. Van maandag t.e.m. vrijdag van 09:00 uur tot 12:00 uur, in de weekends en op feestdagen van 10:00 uur tot 22:00 uur.

Onze klanten

Onze onderneming, met ongeveer 300 klanten, is actief in bijna heel Wallonië. Van Komen tot Luik, via Doornik, Bergen, Charleroi of Namen, onze teams doorkruisen de hele regio.  En onze klanten zijn even divers als talrijk. Van tavernes over jongerencafés tot traditionele stads- en dorpscafés, allemaal kunnen ze beslissen om onze speelautomaten te plaatsen.

 

En daarvoor neemt u gewoon contact op met onze onderneming via de gegevens op onze website. Echt kinderSPEL!

Wetgeving

 
 Bereken route